Loading...

Interieuradvies - bouwen en verbouwen particulieren

Een huis om in thuis te komen, dat is wat je wilt. Een gezellig huis, dat je persoonlijkheid en smaak weerspiegelt. Een huis ook waarin je tot rust komt, waarin je je kunt opladen en waarin je familie en vrienden ontvangt. Een huis dat klopt. Wij helpen je er graag bij.

Of je nu een nieuwbouwwoning betrekt of je huidige woning wilt verbouwen: je perfecte thuis start met advies of ontwerp. We adviseren je over indeling, kleur en licht en geven je ook leuke en verrassende tips om je huis naar jouw smaak in te richten. Met ons geweldige team van schilders, meubelmakers, aannemers, installateurs, stukadoors en stoffeerders kunnen we je ideeën vervolgens ook realiseren. Wat zijn jouw wensen? 

Optie 1  Compleet interieurontwerp

Wij zijn sterk in het neerzetten van totaalconcepten, dat betekent dat in 1 leefverdieping alle elementen worden meegenomen; indeling, kleur, eventueel raambekleding, toegepaste materialen, een uitgebreid lichtplan en een meubelplan (welke op termijn kan worden ingevuld )
Alle ontwerpen worden in 3D uitgewerkt zodat je een realistische indruk krijgt van hoe een ruimte eruit komt te zien. Het resultaat is een goed doordacht en creatief ontwerp, dat meteen uitgevoerd kan worden.
Het ontwerptraject bestaat uit een intakegesprek waar we de wensen bespreken, wij gaan in onze studio aan de slag voor jullie, er zijn meerdere contactmomenten (3 stuks)  om de voortgang te bespreken, eventueel aanpassen van het ontwerp en uiteindelijk ontvangen jullie de ontwerp-plannen in PDF formaat.

 In een presentatie lichten we de ontwerpkeuzes mondeling toe. Onderdelen van dit totaalplan zijn;

 • Moodboard: sfeer, kleur, vormen en materialen - de rode draad van je interieur
 • Indelingsontwerp: verschillende indelingen van de ruimte in 2d of 3D uitgewerkt, omdat er altijd meerdere manieren zijn om een ruimte goed in te delen
 • Concept kleur- en materialenplan voor vloeren, wanden en raamdecoratie
 • Tussenpresentatie: we laten je graag de indeling van de ruimte, het stijlplan en het kleurenplan zien. Samen bepalen we welke indeling het best bij jou past.Liggen we op één lijn? Mooi! Dan gaan we aan de slag met het definitieve ontwerp en lichtplan
 • Lichtplan: in de plattegrond geven we de posities en het type verlichting weer (bijvoorbeeld spot, hanglamp, leeslamp, direct/indirect/diffus licht etc.)
 • Van fauteuil tot vloerkleed; jij krijgt van ons een aankoopoverzicht. In dit overzicht staat precies waar je welke items kunt aanschaffen.
 • Indien nodig volgt nog een correctieronde
 • Eindpresentatie
 • Kleurcheck bij nieuwbouw - Je hebt van ons een kleurenplan gekregen, terwijl jouw woning nog niet gebouwd was. Om te checken of we het juiste kleuradvies hebben gegeven, maken we graag een afspraak om jouw woning met eigen ogen te zien. Als het nodig is, passen we het kleurenplan aan. Een paar tinten lichter of donkerder kan een wereld van verschil maken.

Dit interieurontwerp is de start van je interieur project. We kunnen je ook begeleiden in het maken van definitieve productkeuzes, het advies over aankopen, maar ook in de vorm van projectbegeleiding in de uitvoering. 

Optie 2   Interieurontwerp - indeling

Heb je meer behoefte aan enkel een indelings studie; op welke manieren kan ik mijn ruimte inrichten, zit je met vragen als 'waar plaats ik mijn keuken' of 'ik ga 3 meter aan de achterzijde uitbouwen, maar op welke manier deel ik deze ruimte het meest optimaal in' of 'ik ga een nieuwe woning kopen, kunnen jullie nog voor de koop meekijken in het ontwerp'? Dan is dit is deze optie een goede keus. Onze interieurarchitecten helpen je door middel van 3D tekeningen en geven we meerdere indelingsopties.

Onderdeel van dit ontwerpplan zijn:

 • Intakegesprek op locatie of bij ons in de studio in Breukelen
 • Moodboard: sfeer, kleur, vormen en materialen - de rode draad van je interieur
 • Indelingsontwerp: verschillende indelingen van de ruimte in 2d of 3D uitgewerkt, omdat er altijd meerdere manieren zijn om een ruimte goed in te delen
 • Tussenpresentatie ( live of online ) we laten je graag de indeling van de ruimte zien. Samen bepalen we welke indeling het best bij jou past .Liggen we op één lijn? Mooi! Dan gaan we aan de slag met het definitieve ontwerp
 • Plattegrond met maatvoeringen + doorsnedes van de ruimte
 • Eindpresentatie

Dit interieurontwerp is de start van je interieur project. We kunnen je ook begeleiden in het maken van definitieve productkeuzes, het advies over aankopen, maar ook in de vorm van projectbegeleiding in de uitvoering. Zie optie 1

Optie 3  Brainstorm kleur- en interieuradvies in onze studio

Wil je graag wat meer kleur in huis, wil je nieuwe verlichting en kom je er zelf niet of vind het lastig om te kiezen? We helpen je graag! Tijdens een brainstormsessie in onze studio in Breukelen bespreken we je wensen. We adviseren op basis van de bouwtekeningen. Je krijgt tips en advies over de beste indeling, kleuren en verlichting; we maken snelle schetsen en kunnen soms ook direct met de meubels schuiven voor instant-resultaat. Met dit advies van ongeveer 2,5 uur leg je een stevig fundament voor je interieur waarmee je zelf verder aan de slag kunt.

Werkwijze

Ter voorbereiding van het advies hebben we eerst een telefonische afspraak. Tijdens dit gesprek bespreken we jullie vragen zodat ik voorbereid ben op onze afspraak.
In 2,5 uur kunnen we goed ingaan op al jullie vragen. Wanneer je meer vragen hebt dan mogelijk in 1 sessie kunnen we natuurlijk altijd een vervolg afspraak maken van nog een sessie.

 • Investering: € 497 inclusief btw
 • Wil je hierna tóch een uitgebreider schriftelijk voorstel krijgen? Dat is natuurlijk mogelijk! Bij een uitwerking van jullie vragen kun je denken aan 3 tot 6 uur a € 125 inclusief btw
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Annelies Valentijn of bel (06) 190 501 54

Graag ontvangen we voor het brainstormadvies de volgende items;

 • Pinterest / moodboard van de gewenste look en feel
 • overzicht van de woonwensen, eventueel nieuw aan te schaffen meubel
 • planning
 • indicatie budget
 • plattegrond in PDF
 • eventueel stalen van de vloer/keuken als die al bekend zijn


Optie 4  Interieuradvies op maat – nieuwbouw

Er zijn projecten en situaties die niet passen in bovenstaande mogelijkheden, bijvoorbeeld wanneer je je huidige woning compleet gaat verbouwen of een kavel hebt gekocht waar je je droomhuis op wilt bouwen. Dan past dit op-maat advies het beste. Als interieurarchitecten kunnen we al in een vroeg stadium meedenken met het ontwerp van de bouwkundig architect: draaien de deuren goed, klopt de indeling, wil je een kookeiland in je keuken, hoe ziet je ideale badkamer eruit? We kunnen de bouw begeleiden en meedenken met de uitvoering. Neem contact op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte.

 • Prijs is afhankelijk van het aantal ruimtes en vierkante meter. We werken met een uurtarief van € 125 inclusief btw 

Lichtplan en lichtadvies

Is je interieur in orde maar kan de verlichting beter? Ook voor 'los' advies op het gebied van verlichting kun je terecht bij Studio Valentijn. 

 

Trotse partner van