Loading...

Lichtplan en lichtadvies voor particulieren

Heb je een nieuwe woning, wil je je huis restylen of 'klopt' het licht niet huidige woning? Vind je het moeilijk om te kiezen tussen het grote aanbod in verlichting? We helpen je graag - verlichting is ons specialisme!

Onderschat het belang van verlichting in je interieur niet! Verlichting heeft enorme invloed op hoe je ruimte beleeft en gebruikt en op hoe je kleuren ervaart. Studio Valentijn is specialist in maken van lichtplannen. We ontwerpen én we kunnen dankzij ons netwerk van verlichtingsmerken, aannemers en installateurs ook levering en uitvoering verzorgen. Tip: laat het lichtplan ontwikkelen voordat de aannemer aan de slag gaat! Hieronder vind je ons aanbod - maatwerk is altijd mogelijk!

Optie 1 Compleet lichtplan - één ruimte of verdieping

In een intakegesprek bespreken we je wensen, de technische mogelijkheden en je budget voor de ruimte - bijvoorbeeld de begane grond met aangrenzend de keuken. Vervolgens ontwikkelen we het lichtplan: een plattegrond waarop de posities van de verschillende soorten licht en het type armaturen zijn ingetekend. Het lichtplan wordt digitaal toegestuurd; daarna maken we een afspraak om de ontwerpkeuzes mondeling toe te lichten. Je ontvangt:

 • 2D plattegrond met daarop alle ingetekende armaturen.
 • Een overzicht met de specificaties van alle armaturen, lichtbronnen en andere benodigdheden. Desgewenst kunnen we hiermee een offerte opmaken en je installateur of aannemer compleet ontzorgen
 • Een presentatie met de voorgestelde armaturen en het effect van deze verlichting
 • Na goedkeuring ontvang je een tekening met maatvoering in DWG en PDF voor de uitvoering 
 • Met deze informatie kunnen de aannemer en de elektriciën aan de slag om de voorbereidingen te treffen, zoals bijvoorbeeld sparingen maken in het plafond volgens tekening voor inbouwspots, en uiteindelijk de armaturen plaatsen.

Door ons grote netwerk welke we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd kunnen we de armaturen ook tegen aantrekkelijke prijzen aanbieden en leveren. Heb je zelf nog geen aannemer of installateur? We werken zelf met een geweldig team van installateurs, aannemers en leveranciers uit de regio Utrecht/Amsterdam.

 • Prijsindicatie:  vanaf € 1.500 inclusief btw ( 12 ontwerpuren ) 
 • Om dit lichtplan te kunnen maken is een grove interieurindeling van meubelopstelling en/of keuken gewenst, daar kunnen we je ook bij helpen

Optie 2 Brainstorm lichtadvies en lichtplan bij ons in de studio 

Nadat we in een gesprek je wensen hebben geïnventariseerd ontwikkelen ter plekke een lichtplan: een tekening waarop we schetsmatig aangegeven waar armaturen en schakelaars geplaatst kunnen worden. Ook geven we aan welk type armatuur (hang-, vloer- of wandlamp, inbouw of opbouw, direct of indirect licht etc.) met welke lichtbron het meest geschikt is om het beoogde resultaat te bereiken. Schets en mondeling advies vormen voor uw elektricien een prima leidraad voor het elektraplan.

 • Investering € 497 inclusief btw ( 2,5uur ) voor 1 verdieping
 • Mocht je hierna tóch een uitgebreider lichtvoorstel krijgen dan is dat uiteraard ook mogelijk of meerdere verdiepingen.
 • We zijn dealer van alle lichtmerken en kunnen je de voorgestelde armaturen leveren. Het grote voordeel daarvan is dat we - van advies tot eindoplevering - betrokken blijven bij onze projecten en de kwaliteit daarvan kunnen garanderen. 

Optie 3 lichtadvies op maat – nieuwbouwproject en/of tuin

Er zijn projecten en situaties die niet passen in bovenstaande mogelijkheden, bijvoorbeeld wanneer je je huidige woning compleet gaat verbouwen, je een kavel hebt gekocht waar je je droomhuis op gaat bouwen of wanneer je een lichtplan wilt voor je tuin. Dan past dit lichtadvies op maat het beste.

Neem contact op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte.

 • Prijsindicatie: we werken met een uurtarief van € 125 inclusief btw