Loading...

De Lichtschool

Vanuit Studio Valentijn is ook De Lichtschool ontstaan, waar professionals in interieur specialistische lichtopleidingen kunnen volgen. Interieurontwerpers, stylisten, verkoopadviseurs en medewerkers van woonwinkels krikken bij de praktijkgerichte, hands on opleidingen De Lichtschool hun kennis over licht en verlichting op. De Lichtschool biedt ook incompany trainingen en lichtlezingen voor onder meer woonwinkels, installatiebedrijven, technische groothandels en keukenbedrijven. 

Architectuur, interieur en verlichting

Annelies Valentijn begon met De Lichtschool omdat in interieuronderwijs nog steeds weinig aandacht is voor verlichting, terwijl in haar ogen architectuur, interieur en verlichting onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit die visie ontwikkelde ze creatieve lichtopleidingen en -workshops voor ontwerpers en adviseurs in interieur, architectuur en tuinontwerp.  "Vaak is het lichtplan een sluitpost in renovaties, nieuwbouw- en verbouwprojecten. Dat is zó zonde," aldus Annelies Valentijn. "Voor mij was dat een van de belangrijkste redenen om De Lichtschool op te richten. Ik ben ervan overtuigd dat als meer interieurprofessionals - van verkoopadviseur tot interieurarchitect - kennis hebben van licht en lichtplannen, zij licht vanaf de start van een project meenemen in hun ontwerpen. Daar is iedereen bij gebaat."

Praktijkgericht en hands on

De opleidingen van De Lichtschool zijn praktijkgericht en hands on - meer dan alleen theorie. "Theoretische kennis is onontbeerlijk en daarom altijd onderdeel van onze opleidingen," vertelt Annelies Valentijn. "We zien tegelijkertijd ook dat onze deelnemers het meest leren als ze die kennis toepassen. De combinatie van theorie en praktijk is bovendien dé manier om de meerwaarde van een lichtplan te kunnen verkopen aan klanten." Dat die aanpak goed valt blijjkt uit de lovende reviews van oud-studenten. 

Vaste docenten van De Lichtschool zijn oprichter Annelies Valentijn en Arno Kok, beiden interieurarchitect en lichtspecialist. Voor specialistische expertises werkt De Lichtschool met verschillende gastdocenten. 

37. lichtopleiding lichttraining lichtschool amsterdam utrecht