Loading...

Interview met Annelies Valentijn in 'Morgen'

Het winkelcentrum aan de Kruisweg in Hoofddorp was toe aan een total make-over: winkelen was daar niet bepaald sfeervol, en zeker in de winter was het er veel te donker. Tijd voor een metamorfose dus! Studio Valentijn kreeg van eigenaar AHAM de eervolle opdracht het lichtplan te ontwikkelen. Dat mondde uit in een prachtige publicatie.

spread studio valentijn lichtontwerp winkelcentrum
klik om het hele interview te lezen (pdf)

Morgen magazine

Voor de eerste editie van Morgen, een uitgave van AHAM Vastgoed, interviewde Astrid Theunisse lichtontwerper Annelies Valentijn. Annelies, de oprichter van Studio Valentijn en De Lichtschool, vertelt daarin onder meer over de oplossing voor de algemene verlichting: ‘Er bleken vier kroonluchters te hangen,’ zegt Annelies in het interview. ‘Dat was alles, en kroonluchters geven alleen rondom licht. Ze zijn niet geschikt voor zo’n locatie. We hebben ze vervangen door vier grote LED-cirkels. (….) Daarbij hebben we op de steunbalken aan het plafond rails geplaatst met richtbare spots zodat de gevels van de winkels worden uitgelicht. De binnenkant van de passage is voorzien van LED-lijnen en deze lichtstreep trekt het publiek als het ware de passage in.”

Licht is magisch!

In het interview gaat Annelies uitgebreid in op hoe licht koopgedrag beïnvloedt - must have kennis voor retailarchitecten en -vormgevers.  Ook vertelt ze over haar passie voor licht die ze deelt met steeds meer mensen: er is steeds meer belangstelling voor licht en verlichting bij interieurontwerpers en -stylisten. Het hele interview - met fotografie door Kees Hummel - vind je in deze pdf